Neo
Image Hosted by agung
Cassava vs Yams

The Fastest And Easiest Way To Instantly Drive A Flood

Of Targeted Reader To Your Blog... Absolutely Free!

Blog Rush
Agustus 06..



best regard
Neo Cassava

Image Hosted by ImageShack.us

Cassava Flaky (Banana Taste)

Jogja - Cassava flaky of course can be made in so many taste variant, by added flavor powder, thus cheese taste flaky, barbeque, and other tastes. But this cassava flaky difference, banana taste cassava flaky. Do not simply given [by] banana taste flavor powder, but also is mixed with banana. Result of his(its? Delicious, unique and crispy likely.

Cassava flaky Dwi Putro managed by Rachel there is in Jatimulyo, Gg. Red Areca of TK I/573B, Jogja. This flaky is new product and has not many met in marketing. This flaky is available in 2 taste, that is crispy taste and banana taste.

Rachel Jogja is sure be place which suited for trying in food area, thought of product is taken as its(the business. Hence finally, s(he sets mind on develops cassava flaky.

At first, Rachel has not found recipe that is snugly, for example, its the flaky less thinly and likely less crispy. The many inputs from consanquinity, makes it can find recipe that is snugly. Hitherto also, Rachel experiment still to increase taste and quality of its(the product.

Beginning of elaborating this business, Rachel confess has not known about cassava world. But from experiences, s(he is many learnings, and now has is productive stablely. And make banana taste cassava flaky, Rachel applies banana kapok as mixture. This banana didn't make only cassava flaky to have sweet taste but also makes likely increasingly on unique.

Once produced, Rachel requires time time 2 day. Constraint faced when production is drier. Because sometime the sun temperature is not exist. For 250 this raw flaky grams, the price Rp 3000,-.

----------------------

Keripik Singkong Rasa Pisang


Jogja - Keripik singkong memang dapat dibuat dalam berbagai varian rasa, dengan ditambah serbuk bumbu, jadilah keripik rasa keju, barbeque, dan rasa-rasa lain. Tapi keripik singkong ini beda, keripik singkong rasa pisang. Tak sekedar diberi serbuk bumbu rasa pisang, tapi juga dicampur dengan buah pisang. Hasilnya? Enak, renyah, gurih dan unik rasanya.

Keripik singkong Dwi Putro dikelola oleh Rachel terdapat di Jatimulyo, Gg. Pinang Merah TK I/573B, Jogja. Keripik ini merupakan produk baru dan belum banyak ditemui di pasaran. Keripik ini tersedia dalam 2 rasa, yaitu rasa gurih dan rasa pisang.

Rachel yakin Jogja adalah tempat yang cocok untuk berusaha di bidang makanan, memikirkan produk apa yang dijadikan usahanya. Maka akhirnya, ia memutuskan untuk mengembangkan keripik singkong.

Mulanya, Rachel belum menemukan resep yang pas, misalnya, keripiknya kurang tipis dan rasanya kurang gurih. Banyaknya masukan dari kerabat, membuatnya dapat menemukan resep yang pas. Sampai sekarang pun, Rachel masih terus bereksperimen untuk meningkatkan rasa dan mutu produknya.

Awal menekuni bisnis ini, Rachel mengaku belum tahu tentang dunia singkong. Tapi dari pengalaman-pengalaman, ia banyak belajar, dan sekarang sudah bisa berproduksi dengan stabil. Dan untuk membuat keripik singkong rasa pisang, Rachel menggunakan pisang kapok sebagai campuran. Pisang ini tidak hanya membuat keripik singkong mempunyai rasa manis tetapi juga membuat rasanya semakin unik.

Sekali produksi, Rachel membutuhkan waktu waktu 2 hari. Kendala yang dihadapi saat produksi adalah penjemuran. Karena kadang-kadang panas matahari tidak ada. Untuk 250 gram keripik mentah ini, harganya Rp 3000,-.

Sumber: Truly Jogja.

0 comments:



Cassava in Britannica